PIŁA. Kuchnie świata w Atrium Kasztanowa

kuchnie_swiata

Już w ten weekend Atrium Kasztanowa zaprasza na food truckowe zakończenie sezonu letniego. W dniach 28-30 sierpnia przed centrum handlowym staną restauracje na kółkach serwujące potrawy z różnych stron świata – z kuchni amerykańskiej, azjatyckiej, belgijskiej, a  nawet molekularnej. Nie zabraknie propozycji dla smakoszy pierogów, a także słodkich deserów.

Atrium Kasztanowa ponownie w tym roku zaplanowało dla mieszkańców kulinarną ucztę na  kółkach. Od piątku do niedzieli przed centrum handlowym będzie można spróbować znanych smaków, jak i tych nieco bardziej egzotycznych. Kuchnia pod chmurką to również idealna okazja dla klientów Atrium Kasztanowa, aby skosztować smacznych przekąsek w  przerwie między zakupami bądź w trakcie robienia sprawunków. Podczas weekendu każdy z miłośników dobrego jedzenia znajdzie ofertę dostosowaną do swojego gustu.

Organizatorzy zlotu zadbają też o doskonałe samopoczucie najmłodszych – z myślą o nich powstanie strefa dziecięca z małym placem zabaw.

– Kulinarne spotkania przy food truckach to popularny sposób spędzania czasu dla osób lubiących dobrze zjeść. Mieszkańcy Piły od kilku już lat entuzjastycznie korzystają z oferty mobilnych restauracji. Najbliższy weekend będzie dla nich okazją do tego, aby wykorzystać końcówkę wakacji na spróbowanie nowych smaków z food trucków. Bogata oferta gwarantuje, że każdy znajdzie potrawy odpowiednie dla siebie oraz będzie mógł skosztować specjałów z  różnych stron świata – mówi Gregory Pertus, dyrektor Atrium Kasztanowa.

Z oferty food trucków można skorzystać w dniach 28-30 sierpnia od godziny 10:00 do 20:00 na  parkingu, przed wejściem głównym do Atrium Kasztanowa (Al. Powstańców Wielkopolskich 99).

Więcej szczegółów na temat oferty Atrium Kasztanowa i planowanych akcji można znaleźć na stronie: www.atrium-kasztanowa.pl i na profilu Facebook: www.facebook.com/AtriumKasztanowa.

red