Zakończenie sezonu foodtruckowego w Pile

Przed mieszkańcami Piły, którzy cenią sobie kuchnię slow food pojawia się ostatnia w tym roku szansa spotkania z jedzeniem na kółkach – pierwszy weekend września będzie bowiem symbolicznym zakończeniem foodtruckowego sezonu w mieście. Wielki zlot food trucków odbędzie się przy Atrium Kasztanowa, gdzie będzie szansa spróbowania potraw z co najmniej trzech kontynentów.

2-3 września (sobota i niedziela) centrum handlowe Atrium Kasztanowa stanie się kulinarnym centrum miasta! Odbędzie się tam niecodzienny piknik, którego główną atrakcją będą food trucki – auta przystosowane do przygotowywania i wydawania jedzenia. Start imprezy w sobotę o godzinie 10.00, zakończenie w niedzielę o 20.00.

Każdy z samochodów serwuje oryginalne potrawy: od oryginalnych burgerów, poprzez przepyszne frytki, belgijskie, na wyśmienitych ciastach skończywszy. Oferta zaspokoi najwybredniejsze gusta miłośników jedzenia.

Strefę foof tracków organizuje organizacja „Futraki”, która współpracuje z prawdziwymi pasjonatami kulinariów – miłośnikami poszczególnych regionów świata.

Wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów. Na ich bazie powstają przepyszne: przystawki, dania główne oraz desery i kawa.

Zlot odbędzie się przy centrum handlowym Atrium Kasztanowa, przy ul. Powstańców Wielkopolskich 99 w Pile.

Oto lista trucków:
Le mini lemoniada – molekularna lemoniada!
Krucjata Smakiem – pyszna kuchnia polska!
Gorące Kawałki – burgery 100% wołowiny!
Food Machine – wspaniałe hot dogi!
Zkuryczyzbyka Food Truck – odjazdowe burgery!
Turbo Zapiexy – zapiekanki 50 centymetrów!
The Dumplings food truck – pierożki na parze!
Naleśniki z Bryki – naleśniki na słodko i słono!
O Bulwa – frytki belgijskie!
KROCZEK Lody Naturalne – wspaniałe lody!
Cake Today – wyśmienite ciasta!
Patat & More – świetne frytki holenderskie!
Munchies – The Hungry Hippie Food – pyszne szarpane mięso!

Tomasz kamyk
Warsaw Public Relations

zakonczenie_sezonu_foodtruckowego01

zakonczenie_sezonu_foodtruckowego02 zakonczenie_sezonu_foodtruckowego03