Magda Gessler poleca pilską restaurację

Zadziwiające, jak bardzo nieodkrytym krajem jest Polska. Nie wiemy gdzie i co zjeść, nie mamy pojęcia gdzie przenocować. Znana m.in. z „Kuchennych rewolucji” restauratorka Magda Gessler wytypowała 101 miejsc w Polsce (poza sieciówkami) z jej zdaniem wyśmienitą kuchnią, które opisała w przewodniku, który ukazał się 11 lipca. Niektóre miejsca na wzór gwiazdek Michelin z przewodnika gastronomicznego, wyróżniła oznaczając Poziomkami Magdy Gessler. Trzy poziomki oznaczają miejsce wykwintne, dwie – doskonałe i jedna – bardzo dobre. Jednym z miejsc, które zostało uhonorowała własnym znakiem, jakości – „Poziomkami Magdy Gessler” jest Restauracja Stajnia w Pile.

– My robimy rzetelną, nieoszukaną kuchnię, na dobrych, świeżych produktach, za dobrą cenę, o czym mogła przekonać się pani Magda Gessler, która nas odwiedziła i u nas jadła. Dania jej smakowały i postanowiła przyznać nam z osobami z tygodnika „Newsweek Polska” jedną poziomkę. W Wielkopolsce tylko trzy restauracje je otrzymały. Również umieszczenie naszej restauracji w wydawnictwie „101 najlepszych restauracji i hoteli w Polsce – przewodnik 2014/2015” jest dla nas dużym wyróżnieniem. Dzięki temu odwiedza nas wiele osób z całej Polski. Polecamy gościom czerninę – najlepszą na świecie, czy udziec świński, który na rozdaniu poziomek zachwycił swoim smakiem wszystkich. Teraz w planach jest, aby starać się o dwie poziomki – mówi Mariusz Ochryniak, właściciel „Stajni”.

Przewodnik doskonale sprawdzi się do zaplanowania nie tylko krótkiego weekendowego wyjazdu, ale również dłuższego urlopu w Polsce. Pilskiej restauracji gratulujemy.

Sebastian Daukszewicz

magda_gessler_poleca_pilska_restauracje10

magda_gessler_poleca_pilska_restauracje12

magda_gessler_poleca_pilska_restauracje11